• wo. jun 7th, 2023

HNMDA

Het nieuws Maar dan anders!

Het is oorlog in Europa: ‘96% van de Europeanen heeft geen benul wat hen te wachten staat’

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!

Frankrijk wordt al weken geteisterd door massale betogingen en blokkades tegen de omstreden pensioenhervorming van president Macron. Donderdag gingen miljoenen Fransen de straat op.

In heel het land zijn rellen en brandstichtingen. Voor het gemeentehuis van Bordeaux was een enorme brand. De politie wordt ervan beschuldigd buitensporig hard op te treden tegen demonstranten. De oproerpolitie sloot groepjes demonstranten in, wat onwettig is.

Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen over willekeurige of preventieve arrestaties en buitensporig geweld. Zelfs journalisten kregen te maken met arrestaties, aanvallen en intimidatie door de politie.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Gewelddadige strijd

Dinsdag is weer een nationale staking en een nationaal protest aangekondigd. President Macron vergeleek de protesten in een tv-interview met de ‘antidemocratische bestorming’ van het Capitool in 2021. De vakbonden noemen deze vergelijking een provocatie.

Zaterdag ging het goed mis in Sainte-Soline in het westen van Frankrijk. Daar voerden radicale eco-activisten een gewelddadige strijd met de politie. Ze protesteerden tegen de bouw van een waterreservoir voor de landbouw in West-Frankrijk.

Oorlog in Europa

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin schreef op Twitter dat ‘ultralinks en extreemlinks in Sainte-Soline extreem gewelddadig zijn tegen onze politieagenten. Onbeschrijfelijk, onverdraaglijk. Niemand zou dit mogen tolereren’.

Financieel expert Ab Flipse reageert: “Het is oorlog in Europa. Deze is begonnen in Frankrijk. 96 procent van de Europeanen heeft nog geen benul wat hen te wachten staat.”

4.7
20
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *