• wo. jun 7th, 2023

HNMDA

Het nieuws Maar dan anders!

Wybren van Haga is er klaar mee: ‘Zij demonstreren niet, zij terroriseren’

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

Kamerlid Wybren van Haga eist maatregelen tegen aanhangers van Extinction Rebellion. “Deze organisatie van beroepsvandalen moet eindelijk een keer aan banden worden gelegd, ze ontwrichten keer op keer onze samenleving,” zegt hij.

Van Haga wijst op de aanhoudingen van Extinction Rebellion-extremisten op Eindhoven Airport. De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag meer dan 100 klimaatactivisten aangehouden op het vliegveld. Ze eisen dat het vliegveld onder meer ‘stopt met vervuilen, zich houdt aan de klimaatregels en dat er minder vanaf het vliegveld wordt gevlogen’.

Wet

“Zij overtreden opnieuw de wet, richten enorme financiële schade aan en veroorzaken overlast. Het hele vluchtschema op Eindhoven Airport moest worden omgegooid,” aldus Van Haga.

Eerder blokkeerde Extinction Rebellion meermaals de A12, waarbij de al onderbezette politie groots moest uitrukken om de vandalen tot de orde te roepen. Hierbij werden honderden mensen opgepakt.

Zijn partij, BVNL, wil dat de Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast vanaf heden op Extinction Rebellion van toepassing wordt.

Gebiedsverboden

“Deze wet maakt het mogelijk om gebiedsverboden op te leggen. Maar het biedt ook andere mogelijkheden, zoals een groepsverbod, of een meldplicht. Het wordt hoog tijd om zulke middelen in te zetten op de vandalen van deze extreme actiegroep. Zij demonstreren niet, zij terroriseren,” benadrukt Van Haga, die Kamervragen heeft gesteld aan justitieminister Yesilgöz.

Hij wil dat iedere eurocent aan schade op de daders zal worden verhaald. “Maak Extinction Rebellion verantwoordelijk.”

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *